Συχνές Ερωτήσεις

Η χειροπρακτική είναι ένα επάγγελμα του τομέα υγειονομικής περίθαλψης που επικεντρώνεται στις διαταραχές του μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος και στις επιπτώσεις των διαταραχών αυτών στη γενική υγεία.
Αν και οι χειροπράκτες είναι περισσότερο γνωστοί για τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη και στον αυχένα, κάτι που κάνουν πολύ καλά, οι ασθενείς συμβουλεύονται επίσης χειροπράκτες σχετικά με μια σειρά άλλων σχετικών καταστάσεων όπως πονοκεφάλους, πρόληψη ημικρανιών, ισχιαλγία, πόνους στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στο ισχίο και στο γόνατο από οστεοαρθρίτιδα, χρόνιοι πόνοι , διαστρέμματα αστραγάλου, πελματιαία απονευρωσίτιδα, κράμπες, πόνος στον αγκώνα , οσφυαλγία, αθλητικοί μικροτραυματισμοί, μυϊκοί σπασμοί, πόνοι ώμου ή τάση και αδυναμία χαλάρωσης.
Οι ανατάξεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους. Η Μαρία χρησιμοποιεί ένα μείγμα τεχνικών κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και ειδικές, χαμηλής δύναμης, γρήγορες «ωθήσεις» που παρέχονται με το χέρι ή με ένα όργανο με ελατήριο που ονομάζεται «Activator». Η διαδικασία είναι ήπια και όχι επώδυνη. Ο στόχος της θεραπείας είναι να βελτιώσει την κίνηση της σπονδυλικής στήλης και τη φυσική λειτουργία του σώματος
Οι χειροπρακτικές ανατάξεις συνήθως δεν πονάνε. Μερικές φορές μπορεί να βιώσετε έναν ελαφρύ πόνο κατά τη διάρκεια της ανάταξης, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αισθάνεται ανακούφιση αμέσως μετά. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ανάταξη είναι ανώδυνη. Το στυλ κάθε χειροπρακτικής ανάταξης είναι προσαρμοσμένο σε κάθε άτομο – το ιστορικό του και τις προτιμήσεις του. Μερικά άτομα προτιμούν να μην ακούνε τους ήχους που μπορεί να επιφέρει η ανάταξη , γι’ αυτό μπορούμε να χρησιμοποιούμε τεχνικές και κινητοποιήσεις του Activator ή ελαφριάς αφής, ενώ εξακολουθούμε να επιτυγχάνουμε τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα με τις τεχνικές με πιο ισχυρή φυσική εισαγωγή.
ΝΑΙ! Η χειροπρακτική, όταν γίνεται σωστά, είναι ασφαλής και αποτελεσματική για όλες τις ηλικίες. Μιλώντας στη Μαρία για το ιστορικό της υγείας σας και τις επιθυμίες σας θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε τους στόχους σας μέσω της φροντίδας που σας παρέχει.
Δεν συμβαίνει κάθε φορά, αλλά όσοι βρίσκονται κάτω από ένα πλάνο χειροπρακτικής φροντίδας συχνά ακούνε έναν ήχο που σκάει όταν οι αρθρώσεις ανατάσσονται ( κρακ ή ποπ) . Μην ανησυχείτε. Αυτό που ακούτε ονομάζεται σπηλαίωση της άρθρωσης και δεν είναι καθόλου απροσδόκητο ή επιβλαβές. Αυτή η μικρή ποπ πιστεύεται ότι προκαλείται από μια αλλαγή στην ένταση των αρθρώσεων. Όταν ο χειροπράκτης εκτελεί την ανάταξη, ο χώρος της άρθρωσης ανοίγει ελάχιστα επιτρέποντας την απελευθέρωση της πίεσης. Ο ήχος που παράγεται δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα της θετικής μηχανικής αλλαγής που αποφέρει αυξημένη κίνηση και βελτίωση της συνολικής λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, μην ανησυχείτε. Επίσης, μην ανησυχείτε εάν δεν ακουστεί ο ήχος αυτός κατά την διάρκεια της θεραπείας. Θα εξακολουθείτε να έχετε το θεραπευτικό όφελος της θεραπείας είτε ακούτε οτιδήποτε είτε όχι.
Η φροντίδα σας είναι μοναδική για εσάς, και το πώς το σώμα σας θεραπεύεται και ανταποκρίνεται είναι εξίσου μοναδικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της χειροπρακτικής. Πολλοί από αυτούς αισθάνονται ανακούφιση από τον πόνο σχεδόν αμέσως μετά την θεραπεία. Είναι επίσης πιθανό ο πόνος να απαιτεί αρκετές έως πολλές θεραπείες για να εξασθενήσει. Συχνά, ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων μπορεί να παρουσιάσει μια προσωρινή αύξηση των συμπτωμάτων τους πριν αρχίσουν να βελτιώνονται. Ανεξάρτητα από την πορεία της ανάρρωσής σας, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι πέρα από την εξάλειψη των συμπτωμάτων σας, η χειροπρακτική φροντίδα προσφέρει μια ευκαιρία για πολύ καλύτερη συνολική υγεία, εάν επιλέξετε να τη χρησιμοποιήσετε και για αυτόν τον σκοπό.
Αυτό είναι εύκολο…όσο συχνά θέλετε για να θεραπεύεστε, να νιώθετε υπέροχα, να αψηφάτε την ηλικία και να ζείτε χωρίς πόνο! Σε πολλούς ανθρώπους – συμπεριλαμβανομένης της Μαρίας – αρέσει να έχουν εβδομαδιαίες θεραπείες, για να διατηρούν το σώμα τους, ειδικά τη σπονδυλική τους στήλη και το νευρικό τους σύστημα, υγιή σε τακτική βάση, καθώς υπάρχουν πολλά οφέλη ευεξίας μέσω της χειροπρακτικής. Κατά την αρχική σας συνεδρία, η Μαρία θα αξιολογήσει το ιστορικό σας και τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας και στο δεύτερο ραντεβού θα σας παράσχει οδηγίες φροντίδας για το αρχικό πρόγραμμα φροντίδας. Επειδή κάθε άτομο είναι μοναδικό σε κάθε επίπεδο, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσες θεραπείες θα χρειαστείτε για να πετύχετε κάθε έναν από τους στόχους υγείας σας. Για πρακτικούς λόγους μπορούμε να υπολογίσουμε το αρχικό σας πρόγραμμα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το ρυθμό προόδου και τους στόχους σας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι στόχοι και οι προσδοκίες σας θα καθορίσουν το σχέδιο φροντίδας σας , τη συχνότητα και τη διάρκεια.
Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τους χειροπράκτες ως ειδικούς στον πόνο, είτε πρόκειται για πόνο στην πλάτη, στον αυχένα, πονοκεφάλους, πόνους στα χέρια, πόνο στα πόδια κ.λπ. Η χειροπρακτική φροντίδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή ανακούφιση από τον πόνο! Η χειροπρακτική είναι ένας απολύτως φυσικός τρόπος για τη βελτίωση της στάσης του σώματος, τη μείωση της μυϊκής έντασης και του στρες, τη βελτίωση του εύρους κίνησης, την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης και την παροχή υποστήριξης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν θέλετε να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, η χειροπρακτική είναι μια εξαιρετική επιλογή για να την ενσωματώσετε στις επιλογές της ζωής σας!
Αυτό εξαρτάται πάντα από εσάς. Ωστόσο, όταν τα συμπτώματά σας εξασθενούν, συνιστώνται μηνιαίες ή πιο αραιές συνεδρίες, καθώς όσοι μας επισκέπτονται για τακτική φροντίδα βρίσκουν ότι το πρόβλημά τους σπάνια επιστρέφει και απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας.