Χειροπρακτική

Χειροπρακτική στη Ρόδο

Η χειροπρακτική είναι ένα επάγγελμα του τομέα της υγείας που επικεντρώνεται στις διαταραχές του μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος και στις επιπτώσεις των διαταραχών αυτών στη γενική υγεία.

Οι αρχές της επιστήμης της Χειροπρακτικής εντοπίζονται στην αρχαία Ελλάδα και τον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, ο οποίος χρησιμοποιούσε την σπονδυλοθεραπεία ως ιατρική παρέμβαση.

Μόλις το 1895, ο D.D Palmer, o άνθρωπος που είχε εμμονή με τη σχέση της σπονδυλικής στήλης και το νευρικό σύστημα, αφοσιώθηκε στην ανακάλυψη της επιστήμης της χειροπρακτικής.

Η χειροπρακτική παρέχει λύσεις για μια ποικιλία καταστάσεων βασίζοντας την θεραπεία της στη σπονδυλική στήλη και το νευρικό σύστημα. Μέσω των ανατάξεων της σπονδυλικής στήλης και άλλων τεχνικών, η χειροπρακτική μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο, να βελτιώσει το εύρος κίνησης και να ενισχύσει τη συνολική υγεία και ευεξία.

Όταν ακούμε τη λέξη χειροπρακτική, συχνά σκεφτόμαστε ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη τον αυχένα και πονοκεφάλους ή βελτίωση του εύρους κίνησης. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος από όσα μπορεί η χειροπρακτική να προσφέρει. Η χειροπρακτική έχει ένα ευρύ φάσμα από οφέλη που εκτείνονται πέρα από τον μυοσκελετικό πόνο, και αφορούν τη γενική ποιότητα ζωής, τον τρόπο ζωής και την ευεξία.

Επιπλέον, οι χειροπράκτες μπορούν να σε συμβουλέψουν σχετικά με τη σωστή στάση του σώματος, την άσκηση και τη διατροφή για να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την υγεία σου και να αποτρέψεις μελλοντικούς τραυματισμούς. Με τη φυσική και μη επεμβατική προσέγγισή της, η χειροπρακτική παρέχει αποτελεσματικές λύσεις για εσένα που επιδιώκεις να βελτιώσεις τη συνολική υγεία και ευεξία σου.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, η χειροπρακτική δεν έχει κατοχυρωθεί επί του παρόντος με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε να μπορεί να δηλώσει χειροπράκτης χωρίς καμία επίσημη εκπαίδευση ή προσόντα.

Ένας πιστοποιημένος χειροπράκτης έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση τουλάχιστον 4-6 χρόνια και δεν συμμετείχε απλά σε σεμινάρια Σαββατοκύριακου.

Για να ελέγξετε τα προσόντα της Μαρίας Λαουδίκου,της ιδιοκτήτριας του Nostos Center μπορείτε να αναζητήσετε το όνομά της στον ιστότοπο του Γενικού Συμβουλίου Χειροπρακτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο https://www.gcc-uk.org/search/chiro_results?chiro_fullname=laoudikou καθώς και στον ιστότοπο του Ελληνικού Συλλόγου Χειροπρακτών όπου μπορούν να γίνουν μέλη μόνο όσοι είναι κάτοχοι πτυχίου Χειροπρακτικής από ινστιτούτο αναγνωρισμένο από το Διεθνές ή Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χειροπρακτικής Εκπαίδευσης (CCE),

  • https://www.chiropractic.gr/el/list-of-members
  • https://www.chiropractic.gr/en/list-of-members/the-rest-of-greece/rhodes.

 

Αυτοί οι φορείς διατηρούν λίστες με αδειοδοτημένους και εγγεγραμμένους χειροπράκτες και μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να επαληθεύσετε τα διαπιστευτήρια του χειροπράκτη σας, σε περίπτωση που αναζητάτε πιστοποιημένο χειροπράκτη στην Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Χειροπρακτών προειδοποιεί το κοινό για την ύπαρξη «δήθεν» χειροπρακτών με εκπαίδευση πολύ κατώτερη των διεθνών προτύπων και με ελλιπείς γνώσεις που τους καθιστούν επικίνδυνους για την ανθρώπινη υγεία, προτρέπει δε αυτούς που αναζητούν χειροπράκτη να το κάνουν μόνο μέσα από επαφή με τον Σύλλογο Ελλήνων Χειροπρακτών στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.chiropractic.gr.

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου online