Σχετικά με εμάς

quotation up blue Σχετικά με εμάς

Πόσο πίσω πρέπει να γυρίσεις τον χρόνο για να θυμηθείς πώς ζούσες χωρίς το αυχενικό που σε ταλαιπωρεί;

Πότε σου χτύπησε την πόρτα αυτή η οσφυαλγία που έγινε δεύτερη φύση σου; 

Από πότε άρχισες να παρακολουθείς τις αλλαγές του καιρού προκειμένου να προγραμματίσεις εκείνη την εκδρομή στη φύση; 

quotation down blue Σχετικά με εμάς

Οι πόνοι στους μύες και στις αρθρώσεις δεν είναι κάτι αναπόφευκτο ή «της ηλικίας».


Το Nostos Center δημιουργήθηκε για να σε βοηθήσει να κερδίσεις πίσω την σωματική υγεία και το επίπεδο ζωής που αξίζεις. 


Νόστος είναι η επιστροφή σ’ αυτό που πεθύμησες, το ομηρικό «νόστιμον ήμαρ» ήταν η ευλογημένη μέρα του επαναπατρισμού. Στο Nostos Center είμαστε εδώ για να χαράξουμε ρότα για την δική σου «Ιθάκη», αυτή της ζωής με λιγότερο ή και καθόλου πόνο.

Νόστος, λοιπόν, για εμάς είναι η επιστροφή σε ένα επίπεδο ζωής όπου δεν θα είναι πρόβλημα ο πονοκέφαλος, η ημικρανία, ο πόνος στη μέση, στον αυχένα, στο γόνατο, στους μυς.

Η χειροπρακτική, η ρεφλεξολογία, τα διάφορα είδη θεραπευτικού μασάζ και άλλες φυσικές μέθοδοι εναλλακτικής θεραπείας είναι τα μέσα για να το πετύχουμε.

Αν πεθύμησες τις μέρες της σωματικής και πνευματικής ευεξίας, όταν το μόνο που σε κρατούσε στο κρεβάτι δεν ήταν ο πόνος, αλλά η θαλπωρή και η ξεκούραση που σου προσέφερε, επικοινώνησε μαζί μας, ώστε να κλείσουμε ένα ραντεβού και να σου προτείνουμε το κατάλληλο για εσένα τρόπο παρέμβασης.

Λίγα λόγια από την Μαρία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στ’ Αφάντου της Ρόδου το 1989, με παιδικό στόχο να γίνω δικηγόρος. Πέρασα στη δεύτερη επιλογή μου και ξεκίνησα να σπουδάζω Νηπιαγωγός, βοηθώντας παράλληλα στο φυσικοθεραπευτήριο του πατέρα μου, με γραμματειακή υποστήριξη και κάποια επαφή και με τους ασθενείς. Συνομιλώντας μαζί τους για τις ανησυχίες τους και παρακολουθώντας την πρόοδο που πετύχαιναν μέσα από τα καθημερινά τους «επιτεύγματα», όπως π.χ. να σηκωθούν από το κρεβάτι, άρχισα να καταλαβαίνω πόσο με ελκύει το να είμαι μέρος σε αυτό τους το ταξίδι.

Πριν τελειώσω τις σπουδές μου, ανακοίνωσα στην οικογένεια την απόφασή μου για αλλαγή προσανατολισμού. Ο πατέρας μου, πάντα ανοιχτόμυαλος, δεν με αποθάρρυνε: «Ρίξε μια ματιά στην χειροπρακτική και μιλάμε ξανά», ήταν τα λόγια του. Η «μια ματιά» έγινε ενδελεχής έρευνα και ακολούθησαν πολυετείς εξειδικευμένες σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Η διπλωματική μου –λόγω και ενός οικογενειακού βιώματος- είχε αντικείμενο την χειροπρακτική στο πλαίσιο της θεραπείας και αποκατάστασης των ατόμων που ζουν με καρκίνο. Το 2018 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας παίρνοντας μαζί μου εκτός από το πτυχίο και δυο βραβεία: Best research project και Leadership, αλλά και μια θέση για το διδακτορικό μου, στο ίδιο θέμα. 

Μετακόμισα στο Essex, δουλεύοντας σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κλινικών χειροπρακτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο έως και τον Απρίλη του 2022, δουλεύοντας παράλληλα και σε μια μεγάλη κλινική στο Λονδίνο. Είδα άτομα κάθε ηλικίας, από 3-4 χρονών έως και 98, απλούς ασκούμενους, μαραθωνοδρόμους και πρωταθλητές, υπάλληλους γραφείου και εργαζόμενους σε χειρωνακτικά επαγγέλματα. 

Το 2019 βραβεύτηκα από τον Βρετανικό σύλλογο Χειροπρακτών με το Young associate of the year award, ενώ τον Μάιο του 2020 είχα την πρώτη μου δημοσίευση που αφορούσε το διδακτορικό μου, το οποίο είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω με poster στη διάρκεια δύο Παγκόσμιων και ενός Ευρωπαϊκού Συνεδρίου, από το 2019 ως το 2021. 

Παρά την επιθυμία μου για επαναπατρισμό («Νόστο»), με αποθάρρυνε η μη πιστοποίηση του επαγγέλματος στην Ελλάδα, όπου ο καθένας δηλώνει χειροπράκτης. Τα τελευταία χρόνια όμως, ο κόσμος της Ρόδου άρχισε να «ψάχνεται», να προσέχει περισσότερο τον εαυτό του, να αναζητάει φυσικές λύσεις στα προβλήματά του. Έτσι πήρα την απόφαση να βάλω το δικό μου λιθαράκι. 

Το NOSTOS που δημιούργησα εδώ έχει διπλό συμβολισμό: Από τη μια την δική μου επιστροφή μετά από 9 χρόνια, και από την άλλη τη συμβολή μου στην επιστροφή των μελών μας σε μια καθημερινότητα χωρίς πόνο.”

 

 

Μαρία Λαουδίκου,

Ιδιοκτήτρια του Nostos Center