Πώς η Χειροπρακτική μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της Ψυχικής Υγείας;

Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας συμπτώματα ψυχικής ανησυχίας ή κατάθλιψης.

Γνωρίζατε ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να συνδέονται στενά με τη φυσική μας κατάσταση;

Αυτό το άρθρο εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ της ψυχικής υγείας και της σπονδυλικής υγείας, εξηγώντας πώς η χειροπρακτική μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση και τη διατήρηση και των δύο.

Τα συμπτώματα της ψυχικής υγείας μπορούν να εκδηλωθούν σε πολλά επίπεδα, από συναισθηματικές αντιδράσεις όπως πανικός, ανησυχία, θλίψη και απελπισία, μέχρι αλλαγές στη συμπεριφορά όπως δυσκολία στη συγκέντρωση και προβλήματα ύπνου.

Ένας πιστοποιημένος χειροπράκτης, μέσω των χειροπρακτικών ανατάξεων και άλλων τεχνικών, συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης, επιδρώντας θετικά στη σωματική υγεία. Αυτό μπορεί να αντικατοπτριστεί και στην ψυχική υγεία, καθώς η σωματική ανακούφιση και αποφόρτιση συμβάλλει και στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της ψυχικής υγείας.

Η λειτουργία της σπονδυλικής στήλης επηρεάζει κάθε περιοχή του σώματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι η χειροπρακτική ανάταξη προκαλεί αύξηση ορμονών που επηρεάζουν θετικά την ψυχική υγεία, όπως η οξυτοκίνη, που βελτιώνει τη νευρική επικοινωνία και τα αισθήματα κοινωνικής σύνδεσης. Επιπλέον, η χειροπρακτική ανάταξη μπορεί να αυξήσει το επίπεδο κορτιζόλης, η οποία μπορεί με τη σειρά της να μειώσει τον πόνο που προκαλείται από φλεγμονές.

Στη σημερινή εποχή, όπου το άγχος δυστυχώς είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας, είναι καλό να συμβουλευόμαστε και ειδικούς ψυχικής υγείας. Εάν ακόμα δεν είστε σίγουροι σε ποιον ειδικό να απευθυνθείτε, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της κ. Θεμελίνας Σαββαΐδη, όπου εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σταματήστε να αναβάλλετε την φροντίδα της υγείας σας και ζητήστε βοήθεια εάν τη χρειάζεστε.

Share the Post: