Οσφυαλγία. Αντιμετωπίστε την χωρίς φάρμακα και χειρουργείο.

Υπολογίζεται,  ότι στη διάρκεια της ζωής τους, το 80% των ανθρώπων θα βιώσει τουλάχιστον ένα επεισόδιο οσφυαλγίας. Αποτελεί το συνηθέστερο λόγο επίσκεψης στα επείγοντα των νοσοκομείων και την συχνότερη αιτία χορήγησης αναρρωτικών αδειών.

Η οσφυαλγία, αποτελεί ένα σύμπτωμα σύνηθες σε ένα υψηλό ποσοστό ανθρώπων. Πρόκειται για τον πόνο που εμφανίζεται χαμηλά στη μέση.  Λανθασμένα θεωρείται ως πάθηση, καθώς αποτελεί μόνο σύμπτωμα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια ανεύρεσης της αιτίας του πόνου. 

Οι αιτίες της οσφυαλγίας κατατάσσονται σε δύο κύριες κατηγορίες:

Λειτουργικές (μετατόπιση σπονδύλων, περιορισμός της κινητικότητας των αρθρώσεων, μυϊκές συσπάσεις, καταπόνηση, κακώσεις, κακή στάση σώματος, μυϊκή αδυναμία ή/και ανισορροπία, έλλειψη φυσικής δραστηριότητας ) . 

Παθολογικές (φλεγμονές, όγκοι, κατάγματα, εκφυλιστικές αλλοιώσεις, δισκοπάθεια, οστεοπόρωση). 

«Το μόνο που έκανα ήταν να σκύψω για να δέσω τα κορδόνια μου»

Με το πέρασμα του χρόνου, επέρχεται μια προοδευτική μείωση της σωστής κινητικότητας των σπονδυλικών αρθρώσεων. Αυτή διαταράσσει την σωστή λειτουργικότητα της σπονδυλικής στήλης και μπορεί να παρενοχλήσει τα νεύρα που διέρχονται από αυτή. Οι λόγοι; 

  • Η παρατεταμένη καθιστή ή όρθια στάση σε μια θέση μπορεί να ασκήσει πίεση στη σπονδυλική στήλη και τους μύες, οδηγώντας σε πόνους στην πλάτη.
  • Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως η ανύψωση βαριών αντικειμένων ή το επανειλημμένο σκύψιμο, μπορεί να προκαλέσουν πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις, οδηγώντας σε δυσφορία και πόνο.
  • Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει ένταση στους μύες της πλάτης, οδηγώντας σε πόνο και δυσφορία.
  • Τραύμα, όπως πτώση ή αυτοκινητιστικό ατύχημα, μπορεί να τραυματίσει τη σπονδυλική στήλη ή τους γύρω ιστούς, προκαλώντας οξύ ή χρόνιο πόνο στην πλάτη.
  • Η κακή στάση του σώματος και η μυϊκή καταπόνηση μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο και δυσφορία, οδηγώντας σε χρόνια προβλήματα εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία.
  • Υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, όπως η αρθρίτιδα, η δισκοκήλη ή η σπονδυλική στένωση, και σπανια αίτια οπως ογκοι, αλλα και αιτια εκτός της σπονδυλικής στήλης οπως πετρες στα νεφρα και στη χολή, ανευρισμα κοιλιακης αορτης μπορουν επίσης να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη.

Όπως αναφέρεται παραπάνω, οι αιτίες της οσφυαλγίας  μπορεί να είναι πολλές, που κυμαίνονται από μυϊκή καταπόνηση, φθορά στις αρθρωσεις και δίσκους της σπονδυλικής στήλης, μέχρι δυσλειτουργίες της σπονδυλικής στήλης και υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Για τον λόγο αυτό, ο πόνος στη μέση, θεωρείται ένα σύνθετο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα το οποίο όμως αντιμετωπίζεται.  Στο Nostos Center, ειδικευόμαστε στην αντιμετώπιση του πόνου στη μέση μέσω της ολοκληρωμένης και συνεργατικής ολιστικής μας προσέγγισης.

Στο Nostos Center, η ομάδα μας συνεργάζεται για να αναπτύξει εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και ανησυχίες κάθε μέλους. Η χειροπρακτική φροντίδα είναι ήπια, αποτελεσματική και εστιάζει στη βελτίωση της υγείας της σπονδυλικής στήλης αποκαθιστώντας την λειτουργία της μέσω ήπιων χειρισμών και ανατάξεων. Μειώνοντας την πίεση στα νεύρα, τους μύες και τους συνδέσμους στην πλάτη, η χειροπρακτική μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της δυσφορίας στη μέση, προάγοντας τη βέλτιστη υγεία και λειτουργία της σπονδυλικής στήλης.

Σύμφωνα με νεότερη μελέτη, από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (UH) Connor Whole Health, όσοι ενήλικες υποβάλλονται χειροπρακτική για την ανακούφιση του πόνου στη μέση που προκαλείται από κήλη δίσκου, είναι λιγότερο πιθανό να υποβληθούν σε δισκεκτομή, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMJ Open και οι ερευνητές εστίασαν σε 5.785 ενήλικες ασθενείς από τις ΗΠΑ, ηλικίας 18 έως 49 ετών,  χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο αρχείων υγείας, από το 2012 έως το 2022. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν ισομερώς σε δύο ομάδες και έλαβαν είτε χειροπρακτική θεραπεία χειρισμού της σπονδυλικής στήλης είτε άλλες μορφές ιατρικής περίθαλψης για τον πόνο στη μέση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που επισκέφτηκαν χειροπράκτη ο οποίος έκανε τους κατάλληλους χειρισμούς στη σπονδυλική στήλη είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε οσφυϊκή δισκεκτομή σε διάστημα δύο ετών.

Εκτός από Χειροπρακτική στο Nostos Center, προσφέρουμε μια σειρά υπηρεσιών για να βοηθήσουμε τα μέλη μας να επιτύχουν τη βέλτιστη υγεία και ευεξία. Οι θεραπεύτριες μασάζ του Nostos Center, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της μυϊκής έντασης και στην προώθηση της χαλάρωσης. Συνεργαζόμαστε επίσης με φυσικοθεραπευτές και personal trainers για να βοηθήσουμε τα μέλη μας να αναπτύξουν ασφαλή και αποτελεσματικά σχέδια άσκησης που μπορούν να προάγουν την υγεία της σπονδυλικής στήλης και να αποτρέψουν μελλοντικούς τραυματισμούς καθώς και με διατροφολόγους που μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη μας να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές που θα τους βοηθήσουν στη διατήρηση της συνολικής ευεξίας τους.

Η επιλογή του Nostos Center για τον πόνο στη μέση είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Η συνεργατική και ολιστική προσέγγισή μας διασφαλίζει ότι κάθε μέλος του κέντρου μας λαμβάνει εξατομικευμένη θεραπεία που ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες και ανησυχίες του. Η ομάδα μας είναι αφοσιωμένη στην παροχή φροντίδας που προάγει τη βέλτιστη υγεία και ευεξία.

Εάν αντιμετωπίζετε πόνο στην πλάτη, μην περιμένετε άλλο. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2241003432 , μέσω της ιστοσελίδας μας ή των social media μας, για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού και να κάνετε το πρώτο βήμα για μια πιο υγιή σπονδυλική στήλη.

Share the Post: