Πώς μπορεί η χειροπρακτική να στηρίξει έναν καρκινοπαθή – Συνέντευξη με τη Μαρία Λαουδίκου

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κατερίνα Δετσκα για αυτήν την συνέντευξη. Όπως έχουμε πεί, συνεργαζόμαστε με πολλούς και καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας, και μία από αυτούς είναι και η Κατερίνα. Διαβάστε το άρθρο στη σελίδα της. Η Κατερίνα είναι επαγγελματίας υγείας συμπληρωματικής φροντίδας και στήριξης και εργάζεται μέσα από τις προσεγγίσεις της ολιστικής καθοδήγησης υγείας, της θεραπευτικής/κλινικής διατροφής και της γιόγκα. Ειδικεύεται κυρίως στον καρκίνο και στις ασθένειες τρόπου ζωής. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τι κάνει στη σελίδα της..

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η ολιστική στήριξη και η συμπληρωματική φροντίδα υγείας και ευεξίας των καρκινοπαθών, από τη στιγμή της διάγνωσης, κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους αλλά και για το υπόλοιπο της ζωής τους, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ανάρρωσης, της θεραπείας, της βελτίωσης της ολιστικής υγείας και της πρόληψης επανεμφάνισης.

Έτσι, το σημερινό άρθρο αποτελεί ένα σύντομο και περιεκτικό κομμάτι από τη συνέντευξη μας μαζί με την χειροπράκτη Μαρία Λαουδίκου, η οποία έρχεται να μας μιλήσει για την στήριξη που μπορεί να προσφέρει η χειροπρακτική σε έναν καρκινοπαθή.

Πάμε να δούμε τι απάντησε στις κυριότερες ερωτήσεις μας.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ;

Η χειροπρακτική είναι μια ανεξάρτητη επιστήμη υγείας που ασχολείται με τη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη νευρο-μυοσκελετικών διαταραχών, καθώς και με τις επιπτώσεις αυτών των διαταραχών στη γενική κατάσταση υγείας και ευεξίας. Είναι μια ολιστική προσέγγιση που επικεντρώνεται στη διόρθωση των δυσλειτουργιών της σπονδυλικής στήλης, επιτρέποντας έτσι στο νευρικό σύστημα να λειτουργήσει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ; 

Η χειροπρακτική μπορεί να βοηθήσει έναν καρκινοπαθή όπως μπορεί να βοηθήσει και κάποιον χωρίς καρκίνο. Η χειροπρακτική μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, να βελτιώσει το εύρος κίνησης και να ενισχύσει τη συνολική υγεία και ευεξία, αποκαθιστώντας τη σωστή λειτουργία της σπονδυλικής στήλης. Ενας καρκινοπαθής το τελευταίο πράγμα που θελει να τον απασχολεί είναι ο πόνος στην μέση ή τον αυχένα. Θέλει να είναι ικανός να αυτοεξυπηρετείται και να έχει βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΓΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ; 

Φυσικοθεραπεία, βελονισμό, σωστή διατροφή. Είναι τόσο μεγάλα δυστυχώς τα ποσοστά καρκίνου, που πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ένα “δίκτυο” θεραπευτών και επαγγελματιών υγείας που να προσφέρει στον καρκινοπαθή μια ολιστική λύση, ανεξαρτήτως προγνώσεως.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ;

Ανάλογα τον χειροπράκτη. Συνήθως αν οι ασθενείς είναι ικανοί να έρχονται στο χώρο μας, είναι και πολύ πιθανόν να μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Μην ξεχνάμε πως δεν χρησιμοποιούνται οι ίδιες τεχνικές σε όλους. Ανάλογα τον καρκίνο και το θέμα που θέλει να “λύσει” ο ασθενής, φτιάχνεται ένα πλάνο γι’ αυτόν.

ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Δεν είναι one size fits all. Προσαρμόζουμε το πρόγραμμα ανάλογα τις θεραπείες τους και πάντα σε συνεννόηση με την ιατρική ομάδα. Όπως πλέον οι περισσότεροι ξέρουμε, η θεραπεία, όποια θεραπεια και να είναι, είναι ομαδική υπόθεση. Ο ασθενής πρέπει να συμμετέχει όχι μόνο στις αποφάσεις, αλλά και στο όλο πρόγραμμα. 

Στην αρχή, αν το επιτρέπει το πρόγραμμα τους, κανουμε 2-3 συνεδρίες την εβδομάδα, και μετά από 2-3 εβδομάδες μειώνονται στη 1. Ανάλογα πάντα με την πρόοδο και τις απαιτήσεις. Σωστή διατροφή και όσο το δυνατόν, έστω και 10 λεπτά, άσκηση είναι βασικά. Μα κυρίως, ο καρκινοπαθής να νιώθει άνετα, να έχει μια καλή, ή όσο το δυνατόν καλύτερη, ποιότητα ζωής.

Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τη συνέντευξη μας με τη Μαρία στο YouTube πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Share the Post: